preloader
Lovastúra a SzádvárhozLovastúra a SzádvárhozLovastúra a SzádvárhozLovastúra a SzádvárhozLovastúra a Szádvárhoz

Részletek

  • Emberek száma4
  • Hossz30
  • Idő420
  • NehézségFejlett
  • A kezdetHárskút
  • CélSzádvár
  • Ár100€
Nem lovas - nem tud lovagolni
Kezdő - önállóan tudja irányítani a lovat ügetésnél
Fejlett - önállóan tudja irányítani a lovat vágtában

Lovasélmény

Az út Almási tetön vezet keresztül a sárga jelzésen a régi Soroskö-ig ahol még mindig nyomokat találunk a sziklákban, amelyek régen kocsik koptattak. Az útról gyönyörű kilátás nyílik a Torna-medencére. Továbbhaladunk a szőlőskerteken és a Körtvélyesi falun keresztül a zöld túraútvonalon, ami elvezet benneteket az Ó-erdő elágazásáig (a Magyarországi határ).

Magyarország területén a kék túraútvonalon folytatjuk az utat, amely később csatlakozik a vörös jelzéshez, amely a Szádvár várához vezet.

A vár a magyar-szlovák határ közelében található, Körtvélyes falu közelében (kb. 6 km-re) a Szögliget magyar falu földjén. A Várhegy-en (460 méterrel a tengerszint felett) és a Stád-völgy felett található. Ez a vár az egyik legősibb vára a volt Turnai megye területén. Szép kilátás nyílik a környező tájra, különösen Magyarország felé, de kedvező időjárás esetén a Magas-Tátra is látható. A XIII. században épült IV. Béla király korában a mongol fosztogatások után építtette. Az első írásos említés a váról 1268-ban I. István király levelezésében található.

 
 
 
 
 
 

Online foglalás

Válasz időpontot*

Foglalás után felvesszük veled a kapcsolatot a foglalás részleteivel kapcsolatban.

Az űrlap elküldésével elfogadod a személyes adatok feldolgozását és az általános szerződési feltételeket.

100€/ló

Kísérőprogram rendezvényekre

Szolgáltatásunk része egy vidám lovaglás, amely kivételes élményt garantál minden résztvevő számára. Fegyelmezett lovainknak köszönhetően a biztonságról a tapasztalt túravezetőink gondoskodnak. Különféle rendezvényeken vettünk részt: Falunapok, zártkörű ünnepségek, iskolai rendezvények a legkülönfélébb igényekhez tudjuk igazítani szolgáltatásaimkat. A lovak maximális száma rendezvényenként 5db.

20€/Túra/személy

Séta lépésről lépésre

Kezdőknek és minden látogató igényeihez igazodó, lépésről lépésre haladó sétát ajánlunk, amely már 3 éves kortól is alkalmas a szülők kíséretében. Ez a séta nem csak a lovakkal való biztonságos találkozást kínálja, tapasztalt túravezetőink irányítása mellett, hanem arra is lehetőséget nyílik, hogy megcsodálhassuk a gyönyörű kilátást a Krasnahorkai várat és a környező természet szépségét. Sétánként maximum 3db.

40€/Túra/személy

Vágtában lóháton

A tapasztalt lovasok és a galoppozás szerelmesei számára egy vágtaval teli lovaglás készítettünk, amely Hárskut és Krasnahorkaváralját vagy Hoszúrét községet köti össze. Ez a mintegy 4 km hosszú útvonal festői réteken, földutakon halad át, ahol a természettel ritmikus mozgásban élvezheti a szabadság érzését, mintha táncolna vele. Maximum 2fő.

100€/személy/nap

Több napos lovastúra

Ez egy kalandos lehetőség tapasztalt és kevésbé tapasztalt lovasok számára, akik szeretnék feldobni túráikat egy táborozással. Pihenhetsz sátorban egy nap lovaglás után, élvezheted a csendes éjszakát és a természet nyugalmát. Láthatod a lenyűgöző naplementét és napfelkeltét, valamint a csillagos égboltot, részese lehetsz ennek a gyönyörű tájnak. Biztosak vagyunk benne, hogy a résztvevők számos felejthetetlen emléket és történetet fognak magukkal vinni ebből a kalandból. Az útvonalat az ügyfél igényeinek megfelelően alakítjuk ki telefonos rendelés alapján. A részvételi díj 100 euró/fő/nap, amely magában foglalja a táborozás technikai biztosítását, vacsorát tábortűznél, reggelit, tízórait a következő napra és italfogyasztást. A maximális létszám 4 fő.

Fedezd fel a természet varázsát.

Csatlakozz hozánk